Δωρεά του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας στο ΠΓΝ “Αττικόν” για τεστς ελέγχου όλου του προσωπικού του

Σημαντική δωρεά έκανε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προς τα Πανεπιστημιακά Μικροβιολογικά Εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών της χώρας, με την προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του νέου ιού COVID 19.

Οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 Ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην «πρώτη γραμμή» της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί  η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και  τον εαυτό τους.

Η δωρεά του  ΕΑΠ δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. Ο υγειονομικός έλεγχος στο χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, Ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι άλλωστε ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Το ΕΑΠ είναι ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που εδρεύει στην Πάτρα, ωστόσο επεκτείνεται με τις δράσεις και την παρουσία του και σε ολόκληρη τη χώρα, παρέχοντας εξ αποστάσεως Πανεπιστημιακή εκπαίδευση αλλά και προσφέροντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του κάθε δυνατή οικονομική, ακαδημαϊκή, κοινωνική βοήθεια, όποτε αυτή χρειάζεται.

Πηγή: esos.gr