Ευσταθόπουλος κατά Γαβρόγλου για το σχέδιο νόμου: Δεν έχει την ακαδημαϊκή νομιμοποίηση

«Γι’ αυτό το λόγο πρέπει άμεσα να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου που έχει δώσει στη δημοσιότητα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των συγχωνεύσεων», τόνισε ο υποψήφιος πρύτανης του ΕΚΠΑ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ο υποψήφιος πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος σε δήλωσή του τονίζει:

«Πριν μερικές μέρες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (23 έναντι 10 και 1 λευκό) ότι δε συμφωνεί με το Σχέδιο του Υπουργού για συγχώνευση με το αντίστοιχο ΤΕΙ και με τη διασπορά του Πανεπιστημίου Πατρών σε επτά διαφορετικές πόλεις.

Είναι προφανές ότι ο κ. Υπουργός δεν έχει την ακαδημαϊκή (που είναι και η πιο σημαντική) νομιμοποίηση να προχωρήσει περαιτέρω το σχέδιο που είχε προτείνει.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει άμεσα να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου που έχει δώσει στη δημοσιότητα, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των συγχωνεύσεων. Αυτό το τεράστιο θέμα θα πρέπει να τεθεί σε μια ουσιαστική, ανοιχτή και ελεύθερη διαβούλευση.Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η Κυβέρνηση δε θα προχωρήσει κόντρα στη βούληση της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Προς όφελος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας».