Ευσταθόπουλος: Ο Γαβρόγλου βάζει τους μαθητές να δηλώσουν σχολές που δεν υπάρχουν

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας για εμπαιγμό  – Μόνο στο ΕΚΠΑ υπάρχουν επτά τμήματα που δεν υπάρχουν που δεν μπορούν να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο

Για εμπαιγμό Γαβρόγλου στους νέους φοιτητές κάνει λόγο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στάθης Ευσταθόπουλος μετά τη χθεσινή ανακοίνωση Πανεπιστημίων που μπορούν αν δηλώσουν μεν οι υποψήφιοι φοιτητές, ωστόσο σύμφωνα με την πραγματικότητα αυτά δεν διαθέτουν προγράμματα καθηγητές και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Ο κ. Ευσταθόπουλος τονίζει: «Δυστυχώς, ο Υπ. Παιδείας συνεχίζοντας την πολιτική απαξίωσης των Πανεπιστημίων και αδιαφορίας για τους φοιτητές, δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τη δυνατότητα των υποψήφιων φοιτητών να δηλώσουν στις προτιμήσεις τους τμήματα που δεν υπάρχουν και δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο».

Αναφερόμενος στο ΕΚΠΑ υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν επτά τέτοια τμήματα που αυτή τη στιγμή, δε διαθέτουν προγράμματα σπουδών και συνεπώς δε γνωρίζουμε τι καθηγητές χρειάζονται, τι υλικοτεχνικές υποδομές χρειάζονται για το αντικείμενο που πρόκειται να θεραπεύσουν και δε διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές. Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο και να εκπαιδεύσουν φοιτητές. Με την πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός, στην πράξη υπονομεύει τα νέα τμήματα, τη φήμη τους, αλλά και τη φήμη του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εμπαίζει τους επίδοξους φοιτητές των τμημάτων αυτών και τις οικογένειες τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές που το ίδρυμα μας δεν μπορεί να παρέχει».

Και καταλήγει ότι «ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μας οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώσουν τους υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειες τους για τα προβλήματα αυτά που έχει δημιουργήσει ο Υπουργός, ώστε να γνωρίζουν τους λόγους και ποιος έχει την ευθύνη για τη δυσλειτουργία που αναμένεται να αντιμετωπίσουν».