Ο λαϊκισμός του Υπ. Παιδείας συνεχίζεται

Αθήνα 5/7/2019

 

Ο λαϊκισμός του Υπ. Παιδείας συνεχίζεται μέχρι την τελευταία μέρα.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την ανάδειξη (όχι μόνο από εμένα, αλλά και από την ΠΟΣΔΕΠ και το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων)  του λαϊκισμού του να ανακοινώνει 500 νέες θέσεις για τα Πανεπιστήμια που δεν υπάρχουν, εξέδωσε νέα ανακοίνωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην οποία αναφέρει:

“…Η παρούσα κατανομή…», άρα το ίδιο μιλάει για απλή κατανομή και όχι για προκήρυξη θέσεων, αλλά και παρακάτω «…Οι 500 αυτές θέσεις έχουν ήδη ενταχθεί στον επίσημο προγραμματισμό προσλήψεων και έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις (ΠΥΣ 33 και απόφαση κατανομής) που οδηγούν στην εγγραφή πιστώσεων στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό…», δηλ. αναγνωρίζει ότι δεν έχουν εγγραφεί οι πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό. Απλά επιβεβαιώνει εμάς, όταν επισημάναμε ότι τα κονδύλια δεν έχουν εξασφαλιστεί (δεν έχουν εγγραφεί οι πιστώσεις) προφανώς γιατί δεν τα ενέκρινε η παρούσα Κυβέρνηση.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου. Ευτυχώς, δε θα χρειαστεί να ανεχθούμε άλλο αυτή την Κυβέρνηση και αυτόν τον Υπουργό να (πιστεύει ότι) υποτιμά τη νοημοσύνη μας και δε θα μπορέσει να κάνει άλλη ζημιά στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Θα πρέπει όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα Κυβέρνηση, όταν αυτή συσταθεί, να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά σε μια μεγάλη προσπάθεια να περισώσουμε ότι μπορούμε από την καταστροφική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Με εκτίμηση

Στάθης Ευσταθόπουλος

Καθηγητής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ