Οι ΕΛΚΕ βγαίνουν από το δημόσιο λογιστικό

Αθήνα 5/9/2019

Οι ΕΛΚΕ βγαίνουν από το δημόσιο λογιστικό.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να ευχηθώ κατ’ αρχάς σε όλες και όλους καλή και δημιουργική Ακαδημαϊκή χρονιά.

Με αυτό το μήνυμα θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς διαπιστώνω ότι η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε προχθές το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως να δηλώνει ότι εισηγείται την έξοδο των ΕΛΚΕ από το δημόσιο λογιστικό (http://www.skairadio.gr/portosalte-skai-gr/episode-2019-09-03 στο 09.15 του ηχητικού), γιατί αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τα εμπόδια που το σημερινό καθεστώς των ΕΛΚΕ δημιουργεί στη διεκπεραίωση της έρευνας αλλά και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, την οποία διεκδικούσαμε και μέσα από την ΠΟΣΔΕΠ τα τελευταία χρόνια που αποκτήσαμε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς λειτουργίας των ΕΛΚΕ.

Ήταν επιπλέον ένας από τους 4 βασικούς στόχους του προγράμματος μου για την υποψηφιότητα μου για την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας. Και απ’ ότι φαίνεται ήταν απόλυτα ρεαλιστικός, παρ’ ότι κάποιοι τότε διέδιδαν ότι ήταν μια ουτοπική και «συνδικαλιστική» επιδίωξη που δεν είχε βάση και δε μπορούσε να γίνει.

Είναι πολύ σημαντικό που η Υπουργός Παιδείας, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει σε βάθος τα σημαντικά προβλήματα των Πανεπιστημίων μας, προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα νομοθετήσει την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Ασφαλώς και θα στηρίξει ολόκληρη η Πανεπιστημιακή κοινότητα τέτοιες θετικές ενέργειες εφ’ όσον υλοποιηθούν.

 

Με εκτίμηση

Στάθης Ευσταθόπουλος