Στ. Ευσταθόπουλος: Ο υπ. Παιδείας υπονομεύει νέα τμήματα και τη φήμη του ΕΚΠΑ

Στάθης Ευσταθόπουλος , Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

Δυστυχώς, ο Υπ. Παιδείας συνεχίζοντας την πολιτική απαξίωσης των Πανεπιστημίων και αδιαφορίας για τους φοιτητές, δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τη δυνατότητα των υποψήφιων φοιτητών να δηλώσουν στις προτιμήσεις τους τμήματα που δεν υπάρχουν και δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο.

Στο ΕΚΠΑ, υπάρχουν επτά τέτοια τμήματα που αυτή τη στιγμή, δε διαθέτουν προγράμματα σπουδών και συνεπώς δε γνωρίζουμε τι καθηγητές χρειάζονται, τι υλικοτεχνικές υποδομές χρειάζονται για το αντικείμενο που πρόκειται να θεραπεύσουν και δε διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές.

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο και να εκπαιδεύσουν φοιτητές. Με την πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός, στην πράξη υπονομεύει τα νέα τμήματα, τη φήμη τους, αλλά και τη φήμη του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εμπαίζει τους επίδοξους φοιτητές των τμημάτων αυτών και τις οικογένειες τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές που το ίδρυμα μας δεν μπορεί να παρέχει.

Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μας οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώσουν τους υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειες τους για τα προβλήματα αυτά που έχει δημιουργήσει ο Υπουργός, ώστε να γνωρίζουν τους λόγους και ποιός έχει την ευθύνη για τη δυσλειτουργία που αναμένεται να αντιμετωπίσουν.

Πηγή : esos.gr