Στο πόδι και οι πανεπιστημιακοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας ότι παρανομεί

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο μισθολόγιο και τις συντάξεις τους και συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι Πανεπιστημιακοί, έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) , προχώρησε σήμερα σε 24ωρη απεργία, καθώς διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο μισθολόγιο και στις συντάξεις τους.
Η ΠΟΣΔΕΠ έχει αποφασίσει την άμεση κατάθεση της προσφυγή της στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου, για την εφαρμογή της απόφασης για τις αποδοχές των μελών ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού). Οι πανεπιστημιακοί ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για να τον ενημερώσουν για την επόμενη κίνηση τους.

 

«Η υποχρηματοδότηση στην Παιδεία, υπονομεύει την ανάπτυξη στη χώρα», τονίζει σε δηλώσεις της, η Ευγενία Μπουρνόβα μέλος της γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ.

«Συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να αλλάξει», σημειώνει ο κ.Μηλολιδάκης Κωστής, μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός συνεχίζουν να παρανομούν. Δεν αντέχουμε άλλο, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι», τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

 

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ